Aktuellt Bilder Meriter Skapandet Utsmyckningar Konstprojekt Övrigt
  LÄNKAR o BILDER

Kulturum

Ideell kulturförening som jag initierade 2009. Vi har anordnat annorlunda och nyskapande kulturprogram som genomförts på Kulturoasen i Hågaby.
Kulturkvällar med olika tema tex:
Rysk afton med rysk mat, dryck och kultur. Södra bergens balalajkor, strupsång från Tuva och modern rysk världsmusik med KAL, mm.

Författaraftnar och föreläsningar på olika tema med mat och musik. Håkan Nesser, Bob Hansson, Kjell Eriksson, mfl har dragit fullsatta salonger.

Incredible India – en mer än månadslång Indisk kulturfestival i Uppsala har just avslutats med Thomas Di Leva på Kulturoasen i Hågaby den 13 nov. Jag och Håkan Almkvist är initiativtagare och skapare av festivalen.
Festivalen har varit otroligt lyckat och närmare 10 000 personer har deltagit i de olika programmen som omfattat musik, dans, föreläsningar, filmfestival, marknader, mm.

 

Kulturum

 

 


Incredible India

Kultur Köket och Kultur Kaféet

Hösten 2008 startade jag tillsammans med Håkan Almkvist, Lisen Johansson och Johan Gustavsson ett kooperativt företag - Gröna Kultur Köket i Håga Bycentrum. Köket serverar vegetarisk ekologisk mat till Waldorfskolan, ca 280 port/dag. Därutöver ett Söndagskafé med ekologisk lunchbuffé, catering och festarrangemang. Vi överlät verksamheten dec 2010.

Våren 2010 startade vi en filial i stan - Kultur Kaféet på Walmsteska gården. Mitt i stan bredvid Saluhallen vid Fyrisån och med en trädgård som vi delar med Uppsala Konstnärsklubb. Där serveras fika, kakor och smörgåsar samt enklare rätter. Allt ekologiskt och hembakat. Var tredje vecka är det vernissage på en ny utställning i lokalerna. Ibland i samarbete med Uppsala Konstnärsklubb eller andra föreningar.
Där har vi musik, poesi - och litteraturevenemang, främst sommartid.

Kultur Köket

Kulturoasen

Kultur Kaféet

Internationella kooperativ projekt  

Jag har under 2005 -2006 deltagit i två olika projekt som syftat till att starta kooperativ i Nicaragua och i Etiopien. I Nicaragua var projektet i samarbete med RSMH och viktades till psykiskt sjuka. I Etiopien var arbetet tillsammans med en scoutorganisation och riktade sig till gatu-ungdomar i Addis Abeba. Reserapport med bilder.

Nicaragua

Etiopien

COOMPANION

Arbetade mellan 1997 till 2008 som  verksamhetsledare och rådgivare  på Coompanion Uppsala. Huvudsakliga arbetsuppgiften är att arbeta med information och rådgivning om att starta företag tillsammans och om det kooperativa företagets möjligheter samt om den sociala ekonomins betydelse i samhället och för tillväxten.

 

Coompanion

Kulturföreningen Utblicken

Startade 1987 en kulturförening på Arholma för att kunna arrangera kulturprogram under sommaren, t ex teater, författaraftnar, dansuppvisningar och musik med olika artister. Har även arrangerat kurser för barn och vuxna, t ex cirkusskola, orientalisk dans, afrikansk dans, tango mm.
Många både kända och okända artister har genom åren uppträtt på dansbanan. Många är de   kulturmöten och ibland även kulturkrockar, som besökarna genom åren har fått uppleva.

 

Kulturföreningen Utblicken

Lertyg

1984 flyttade jag till en ateljé på Tegnérgatan 21.  Olle Pott och jag delade lokal till 1995 men han behövde större lokal och flyttade. Gudrun Westerlund tog över hans del och vi arbetade där till våren 2008. Idag delar  vi ateljé i Håga Bycentrum. Gudrun målar och jag har en mindre del och mina verk samlade där.

Öster om ån

1980 var jag en av initiativtagarna till att bilda - Öster om Ån ek. för. - Uppsalas första hantverkskooperativ. Butiken ligger fortfarande på Svartbäcksgatan fast inte i samma lokal som vid starten. Jag var medlem till år 2000. Medlemmarna rekryterades bl a från ett annat kooperativ, Häxkraft - med gemensamma ateljéer och arbetslokaler i Uppsala Ekeby. Det kooperativet bildades 1978 och även där var jag med från starten och fram tills det upphörande 1984 då vi alla hade egna ateljéer.

 

Öster om ån

Arholma Dansbana

Jag har mellan år 1982 till 2002 drivit ett café och servering i Stockholms norra skärgård, på Arholma Dansbana. Verksamheten har nu övertagits av två av de tidigare medarbetarna. Förutom caféet som är öppet dagligen har det varit ett antal större bröllopsarrangemang, födelsedags-middagar och firmafester varje sommar. För mig har miljöengagemang och kvalité alltid känts mycket viktigt. Jag har alltid använt ekologiska råvaror i den utsträckning det har gått att få det levererat till caféet och sedan 1999 är verksamheten KRAV-auktoriserad.

 

Dansbanan 82-02

Dansbanan idag

KRAV

 

<