Aktuellt Bilder Meriter Skapandet Utsmyckningar Konstprojekt Övrigt

EVA KÄLLANDER

Jag har arbetat med konst och skapande i 25 år, både med konsthantverk och med bild. I mitt bildskapande arbetar jag i huvudsak med en kombination av måleri och tryck. En friare teknik än traditionellt arbete med tryckramar - screenramar. Resultatet blir ett original och inte en upplaga med bilder.

Jag arbetar även med foto, samt med datorn som hjälpmedel för att skapa bilder och grafik.

Jag har haft många separatutställningar och deltagit i ett flertal samlingsutställningar.  

Jag har även haft ett flertal utsmycknings- och inredningsuppdrag för både privat och offentlig miljö. Jag har då lagt stor vikt vid att i rummet skapa en helhet som omfattar både inredning och konst. Viktigt har också varit att samarbeta med dem som ska använda rummet, för att hitta lösningar som både är vackra och funktionella.

Den senaste, lite mer udda inredningen, var att tillsammans med Gudrun Westerlund, konstnär som jag delar ateljé med, skapa ett rum med möbler och konst av is och snö, på Ishotellet i Jukkasjärvi.

Som komplement har jag i många år också arbetat mer traditionellt med textiltryck, tex handtryckta sjalar i bomull och siden, kort, tyger på metervara och tyger till brickor och bordstabletter. Att behärska hantverket har varit till stor nytta när jag arbetat med en utsmyckning eller inredning och kunnat trycka t.ex gardiner och möbeltyger för en speciell miljö.

Jag var med och startade konsthantverkskooperativet ”Öster om ån” i Uppsala 1980 och var medlem under 20 år. Idag säljer jag mina alster i min ateljé.

Jag har arbetat i olika konstprojekt, t.ex. Å-resan där fem kvinnliga konstnärer skapade konst i stadens offentliga rum - Fyrisån.

Samma grupp har under 2002-2006 arbetat tillsammans med fem kvinnliga Kinesiska konstnärer i projektet Loggboken med utställningar i Sverige och Kina. 

 

LÄNKAR & BILDER

 

målningar

grafik

foto

Gävle Slott
Bälingeskolan
Bollnäs sjukhus
Landstinget U:a

Icehotel

Isis-Krisis-Improvisis

konsthantverk

 

Öster om ån
Å-resan
Loggboken
 

<