Aktuellt Bilder Meriter Skapandet Utsmyckningar Konstprojekt Övrigt
Å-Resan

Installationsprojekt i Fyrisån, Uppsala -94
Fem kvinnliga konstnärer arbetade under ett år med projektet. Gruppen bestod av Eva Källander, Gudrun Westerlund, Kristina Jansson, Annica Danielsson-Almén och Ragnhild Brodow. Förbetedelsearbetet skedde delvis i våra ateljér men i huvudsak arbetade vi för öppen ridå vid Fyrisåns kant. Det blev en mycket speciell process som både intresserade och provocerade dem som passerade och på så sätt blev publik. Konstverken växte fram på plats i ån under nästan 6 månader. Från ljus till mörker -  från vår till höst -  från bro till bro. En annan viktig del i projektet var att vi planerade, skissade och utförde alla konstverken tillsammans. Alla konstnärer stod som skapare bakom samtliga verk - ett samarbetsprojekt som ställde särskilda krav på de enskilda konstnärerna.

LÄNKAR o BILDER

Å-resan

Icehotel

Den senaste, lite mer udda inredningen, var att tillsammans med Gudrun Westerlund, konstnär som jag delar ateljé med, skapa ett rum med möbler och konst av is och snö, på Ishotellet i Jukkasjärvi. Till vår hjälp som assistenter och delvis medskapare hade vi min son Petter Källander och Ola Lagström.

 ”Isis, Krisis, Improvisis”  issvit, Jukkasjärvi -02

Icehotel

 

 

Isis, Krisis, Improvisis

Loggboken

”Loggboken” samarbete mellan svenska och kinesiska konstnärer 02-04 med utställning i Kunming och Beijing, Kina -04. Utställning på Uppsala Konstmuseum i samband med att de kinesiska konstnärerna besökte och arbetade tillsammans med oss i Sverige våren -05. Skriften "Loggboken" som presenterades på Bok och Biblioteksmässan i Göteborg hösten -05.  Utställning under Konst på väg i Tierps kommun, påsken -06.

 

Loggboken

 

 

”Art Plantation”

SJP Sweden Japan Program, utbyten mellan svenska och japanska konstnärer, utställning i Osaka och på Svenska ambassaden i Tokyo, september 2004

”Art Plantation”

SJP Tokyo

<